Veelgestelde vragen

Deze pagina is nog volop in ontwikkeling en er zullen steeds meer vragen en antwoorden bijkomen. Heb je zelf nog andere vragen? Neem dan even contact op 🙂

Hoe lang duurt het voor de website klaar is?

 
Er zijn verschillende factoren die bepalen hoe lang het duurt voordat een website klaar is. In het beste geval kan ik een complete website in 3 á 4 weken afleveren.

In week 1 maak ik het ontwerp, als het ontwerp word goedgekeurd maak start in in de 2e week met het bouwen van de website. Vaak zijn er dan nog wat wijzigingen die ik in week 3 maak. Ben je daarna helemaal tevreden? Dan maak ik de website in week 4 klaar voor mobiele apparaten en daarna kan hij online!

Het gebeurt ook wel dat het langer dan 3 á 4 weken duurt om een website te bouwen. In gevallen waar er nog een logo en/of huisstijl gemaakt moet worden bijvoorbeeld. Ook als de website of webwinkel erg groot en uitgebreid is kost het allemaal wat meer tijd.

Soms is het ontwerp niet wat de klant wil en zal ik in week 2 een nieuw ontwerp moeten maken waardoor alles een week opschuift. Het komt ook voor dat ik een ontwerp maak – het goedgekeurd word – maar dat bij de uitwerking toch nog nieuwe dingen bedacht worden. Dan gaat het ook allemaal wat langer duren.

Als laatste ligt het ook aan de reactiesnelheid van de klant. Soms stuur ik op maandag een e-mail maar krijg ik pas een week later antwoord. In dat soort gevallen duurt het ook langer voordat een website klaar is.

Heb je nog andere vragen of ben je benieuwd hoe lang het duurt voordat jouw website klaar is? Neem dan gewoon even contact op dan bekijken we samen de mogelijkheden.

Kan ik ook mee kijken tijdens de werkzaamheden?

Sinds kort heb ik een leuk idee bedacht waarbij het mogelijk is om mee te kijken tijdens de bouw van je website of webinar. Wil je daar meer over weten? Check dan deze pagina even: Meekijken tijdens de werkzaamheden.

Kun je mij websites leren maken?

 
Ja dat kan! Ik ben van mening dat iedereen alles kan leren. Wel moet je voor websites maken erg veel geduld hebben en doorzettingsvermogen hebben. Verwacht niet dat je in een week alles al onder de knie hebt. Websites maken is een kwestie van heel veel oefenen!

Op dit moment bied ik 1 cursus aan en dat is: WordPress voor beginners. Hierbij doe ik een hoop voorwerk en leer je eigenlijk vooral hoe je zelf teksten e.d. kunt aanpassen. Samen maken we dan een mooie starters website.

Ben je een echte doe-het-zelver maar loop je vast op sommige punten? Neem dan gewoon even contact met me op. Vaak is het niet zo moeilijk en kan ik je zo verder helpen :)!

Waarom sta ik niet op nummer 1 in Google?

 

Waarom sta ik niet op nummer 1 in Google? Dat is een vraag die ik vaker krijg… Dat vind ik een hele lastige! Daar kunnen namelijk wel 1000 redenen voor zijn en Google vertelt je mooi niet welke reden het precies is. Om hoog in Google te komen is het belangrijk dat je website SEO vriendelijk is.

SEO staat voor search engine optimization. Het betekent dat je website zoekvriendelijk moet zijn voor zoekmachines zoals Google. SEO is heel erg breed en er zijn heel veel dingen die je kunt doen om je website beter gevonden te laten worden.

Een groot gedeelte ligt in het maken van de teksten. In de teksten bepaal je de zoekwoorden. Op welke woorden zou je graag gevonden willen worden? Daar moet je je tekst op gaan schrijven.

Het is belangrijk dat teksten meer dan 300 woorden lang zijn en dat in de tekst de zoekwoorden voorkomen. Niet te vaak maar ook niet te weinig. In de titels is het belangrijk dat de zoekwoorden voorkomen en ook in de URL van de pagina. Het helpt ook om afbeeldingen toe te voegen die te maken hebben met de zoekwoorden. Zorg hierbij ook voor de juiste alt teksten.

Nummer 1 in Google

De website aanmelden bij Google webmaster tools en een sitemap toevoegen zorgt er ook voor dat Google de website beter kan vinden. Daarnaast is ook de snelheid belangrijk!

Zo kan ik nog wel een boek volschrijven met tips over de zoekvriendelijkheid van de website. Het is echt een vak apart! Wanneer je je website bovenin Google wilt hebben raad ik aan om daar iemand voor in te schakelen die daar echt verstand van heeft.

Ik doe het bouwen van de website, grafische vormgeving en ik kan heel veel tips geven. Maar garanderen dat de website hoog in Google komt doe ik nooit. Uiteindelijk bepaalt Google wie er hoog staat en wie laag – en de redenen erachter zullen ze je nooit duidelijk vertellen.

Waarom staat mijn website nog niet in Google?

 
Soms als ik een website online zet word ik dezelfde dag nog gebeld met de vraag: “Waarom sta ik nog niet in Google?!”. Nou dat komt omdat Google ook even de tijd nodig heeft om je websit eop te nemen in de zoekresultaten. Het is niet zo dat als je website online staat je meteen in de zoekresultaten te vinden bent.

Om sneller en beter opgenomen te worden in de zoekresultaten kan je zelf ook actie ondernemen (of ik als je dat wilt :)). Zo kun je de website aanmelden bij Google, een search console account aanmaken en sitemaps toevoegen.

Wat kost een website?

 
De kosten van websites verschillen. Elke website is anders en daarom hangt er aan elke website een ander prijskaartje. Simpele websites waarbij er al een logo aanwezig is kosten tussen de 300 – 500 euro.

Websites die ingewikkelder of groter zijn die starten vanaf 500 euro. Als er nog een logo en/of huisstijl gemaakt moet worden zullen de kosten ook hoger uitvallen.

Nieuwsgierig naar wat jouw website zou kosten? Vraag dan een offerte aan.

Wat kost een webwinkel?

 
Dat is een lastige. Elke webwinkel is anders dus aan elke webwinkel hangt een ander prijskaartje. Het maken van een webwinkel kost wel veel meer tijd dan een website en daardoor liggen de kosten een stuk hoger. Bij een webwinkel starten de prijzen vanaf 500 euro.

Daarna hangt het af van de eisen die worden gesteld aan de webwinkel. Hoeveel producten moeten er in komen te staan? Hebben deze producten aparte eigenschappen zoals kleur, gewicht, grootte etc? Hoeveel verschillende categorieën? Wat voor betaalmethodes? Wat voor verzendmethodes? Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan 🙂

Wil je weten welk prijskaartje er aan jouw webwinkel hangt? Vraag dan simpel een offerte aan via deze pagina.

Wie is Anna-Webdesign?

 

Een klein beetje over de persoon achter Anna-Webdesign

Ik ben een beetje gek maar meestal wel lief. Ondernemen vind ik erg leuk om te doen. Als ondernemer heb ik nog veel te leren en dat is mooi want ik ben erg leergierig! Het liefst leer ik er ook 3 talen bij, leer ik gitaar spelen en nog veel meer…maar helaas zit er maar 24 uur in een dag 🙂

De beschikbare 24 uur worden op dit moment gevuld door het werken voor mijn bedrijf, ontspannen met familie en natuurlijk genieten met vrienden.

Nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe ideeën opdoen en nieuwe dingen uitproberen daar hou ik van. Dit is een beetje over mij, stel je jezelf ook even voor?

Op Twitter ben ik op het moment het meest actief :)!

Offerte aanvragen

Wat voor offerte wil je aanvragen?

Gratis oriëntatie gesprek

Geen idee waar je moet beginnen?
Heb je eerst wat vragen?
30 minuten
Gratis oriëntatie gesprek

Laatste review

"Vanaf dag 1 was het contact goed en ik werd continue op de hoogte gehouden van de voortgang. Hierdoor konden we zeer efficient tussentijdse aanpassingen bespreken..."

Lees hier het complete review
Algemene Voorwaarden | Cookie verklaring | Privacy statement