Privacy verklaring

In deze verklaring zal ik je zo goed mogelijk proberen informeren over de omgang met je persoonsgegevens. Heb je toch nog vragen? Neem dan gewoon even contact op!

Identiteit Anna-Webdesign

Logo Anna-Webdesign
Anna-Webdesign
Meppelsingel 7
1324CP Almere

036 841 49 79
www.anna-webdesign.nl
info@anna-webdesign.nl

KvK: 51.91.49.64
BTW: NL 1998.59.383.B01

Privacy

Anna-Webdesign neemt privacy serieus. Ik verwerk persoonsgegevens wanneer je gebruik maakt van de website en wanneer je deze gegevens zelf aan mij verstrekt.

Ik doe mijn uiterste best om de gegevens op een zorgvuldige manier te verwerken. In deze privacy verklaring hoop ik een helder overzicht te geven van de manier waarop ik de persoonsgegevens verzamel en verwerk.

In de zin van de Algemene Verordening Gegevensbescherming is Anna-Webdesign in deze een zogenaamde verantwoordelijke.

Persoonsgegevens ik verwerk

Hieronder vindt je een lijst van de persoonsgegevens die ik kan verwerken. Welke gegevens er precies verwerkt worden hangt af van het doel waarmee je deze website gebruikt. Wanneer je contact opneemt met een vraag zullen andere gegevens verwerkt worden dan wanneer je hulp wilt met je website en mij daar meteen gegevens van stuurt.

De lijst met persoonsgegevens die verwerkt kunnen worden:

  • Naam
  • Bedrijfsnaam
  • E-mail adres
  • Adres
  • Telefoonnummer
  • Bankrekening nummer
  • IP-Adres
  • Locatie gegevens
  • Internetbrowser en apparaattype
  • Hosting gegevens
  • FTP gegevens
  • Website gegevens
  • Overige persoonsgegevens

Naast de bovenstaande persoonsgegevens is het ook mogelijk dat je telefonisch of via de e-mail andere persoonsgegevens aan mij verstrekt. Dit zijn de overige persoonsgegevens die onderaan bovenstaande lijst staan.

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die we verwerken

Met mijn website en diensten hebben ik niet de intentie om gegevens te verzamelen over personen die jonger dan 16 jaar zijn. Ik kan echter niet controleren of een bezoeker ouder dan 16 is. Daarom raad ik ouders ook aan betrokken te zijn bij de online activiteiten van hun kinderen, om zo te voorkomen dat er gegevens over kinderen verzameld worden zonder ouderlijke toestemming.

Als je er van overtuigd bent dat ik zonder die toestemming persoonlijke gegevens heb verzameld over een minderjarige, neem dan contact op via info@anna-webdesign.nl, dan verwijder ik deze informatie.

Hoe, waarom en hoe lang?

In dit stuk tekst zal ik je uitleggen hoe, waarom en hoe lang ik je gegevens bewaar.

Website gegevens

Bij website gegevens kunt u denken aan hosting gegevens, FTP gegevens en website inlog gegevens. Deze gegevens worden door jou aan mij verstrekt en gebruik ik om je website te maken of aan te passen. Deze gegevens bewaar ik tot je aan mij vraagt om ze te verwijderen of 7 jaar na ons laatste contact. Ik hou 7 jaar aan omdat dit ook de wettelijke termijn is bij de belastingdienst.

Webhosting

TopServers.nl

Ik neem webhosting- en e-maildiensten af van TopServers.nl. Dat betekent dat er gegevens op servers kunnen staan die in beheer zijn van TopServers.nl. Zij gebruiken deze gegevens echter niet voor eigen doeleinden. Wel kan deze partij metagegevens verzamelen over het gebruik van de diensten. Dit zijn geen persoonsgegevens. TopServers.nl heeft passende technische en organisatorische maatregelen genomen om verlies en ongeoorloofd gebruik van je persoonsgegevens te voorkomen.

E-mail en mailinglijsten

TopServers.nl & Outlook.com

Ik maak voor mijn reguliere zakelijke e-mailverkeer gebruik van de diensten van TopServers.nl en Outlook.com. Deze partijen hebben passende technische en organisatorische maatregelen getroffen om misbruik, verlies en corruptie van uw en onze gegevens zoveel mogelijk te voorkomen. TopServers.nl en Outlook.com hebben geen toegang tot mijn postvak en ik behandel al mijn e-mailverkeer vertrouwelijk.

Contactformulieren

In deze website maak ik gebruik van de plugin Contact form 7. Wanneer je dit formulier invult zullen wij verschillende gegevens van je ontvangen zoals je naam, telefoonnummer, je voorkeuren voor bijvoorbeeld de offerte en uiteraard ook je bericht. Deze gegevens gebruiken ik alleen om weer contact met je op te nemen om je vraag of opmerking te beantwoorden. Deze gegevens zal ik niet langer bewaren dan noodzakelijk en daarnaast zal ik deze gegevens ook niet gebruiken voor marketingdoeleinden.

Verbeteren website

Google Analytics

Op deze website maak ik gebruik van Google Analytics. Met Analytics verzamel ik verschillende gegevens. Zo kan ik zien hoeveel mensen er op deze website zijn geweest, hoe lang en op welke pagina’s. Daarnaast kan ik ook zien vanaf welke locatie en met wat voor apparaat de website bekeken word. Deze gegevens gebruiken ik om de website te verbeteren. Zien ik bijvoorbeeld dat er niemand op de pagina cursussen komt? Dan kan ik hier meer aandacht aan besteden zodat ook deze pagina beter bezocht gaat worden.

Bij het gebruik van Analytics hebben ik de IP adressen geanonimiseerd met een javascript code en daarnaast deel ik geen gegevens met Google die ze kunnen gebruiken om producten en services te verbeteren, benchmarking, technische ondersteuning en de accountspecialisten mee te laten kijken..

Om dit te kunnen doen maak ik gebruik van cookies. Wil je hier meer over weten? Lees dan de verklaring over de cookies eens door.

Er zijn verschillende mogelijkheden bij Google Analytics voor het bewaren van deze gegevens. Er kan gekozen worden voor het automatisch verwijderen na 14, 26, 38 en 50 maanden en er kan gekozen worden voor niet automatisch verwijderen. Omdat ik graag de ontwikkelingen van de website goed in de gaten wil houden heb ik gekozen voor het niet automatisch verwijderen van deze gegevens. Het is wel mogelijk om de gegevens op aanvraag te verwijderen. Wil je dit? Neem dan even contact met me op en dan ga ik het voor je regelen.

Doel van de gegevensverwerking

Ik gebruik je gegevens uitsluitend ten behoeve van de dienstverlening. Dat wil zeggen dat het doel van de verwerking altijd direct verband houdt met de opdracht die je verstrekt zoals het opnemen van contact, het maken van een website of het wijzigen van een website.

Anna-Webdesign neemt op basis van geautomatiseerde verwerkingen geen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld ik) tussen zit.

Bewaartermijnen

Ik bewaar je persoonsgegevens niet langer dan dat ik denk dat nodig is. Op grond van toepasselijke administratieve verplichtingen dien ik facturen met je persoonsgegevens te bewaren, deze gegevens zal ik zo lang als mijn bedrijf loopt bewaren.

Medewerking aan fiscaal en strafrechtelijk onderzoek

In voorkomende gevallen kan ik op grond van een wettelijke verplichting worden gehouden tot het delen van je gegevens in verband met fiscaal of strafrechtelijk onderzoek van overheidswege. In dat dergelijk geval zal ik gedwongen uw gegevens te delen, maar ik zal mij binnen de mogelijkheden die de wet ons biedt daartegen verzetten.

Datalek procedures

Indien ik een datalek zou hebben, denk aan bijvoorbeeld een gehackte site dan zal ik hier zo snel mogelijk mee aan de slag gaan. Ik zal meteen gaan kijken waar het datalek vandaan komt en de boel op slot gooien.

Gaat het hier om persoonsgegevens waarbij er kans is op ernstige nadelige gevolgen dan zal het lek gemeld worden aan de autoriteit persoonsgegevens. Uiteraard word het lek ook gemeld aan de betrokkenen.

Wanneer er sprake is van een datalek zal ik al het bewijs hiervan bewaren. Denk hierbij aan de oorzaak van het lek maar ook de oplossing om het lek weer te dichten. Deze gegevens bewaar ik minimaal 1 jaar.

Uiteraard heb ik verschillende maatregelen getroffen om dit soort datalekken tegen te gaan zoals beveiligingsplugins, ssl verbinding, en antivirus. Omdat ik zelf de website beheerder ben hoef ik gelukkig niet te wachten op hulp maar kan ik meteen aan de slag gaan!

Jouw rechten

Op grond van de geldende Nederlandse en Europese wetgeving heb je als betrokkene bepaalde rechten met betrekking tot de persoonsgegevens die door mij of namens mij worden verwerkt. Ik leg je hieronder uit welke rechten dit zijn en hoe je jezelf op deze rechten kunt beroepen.

Ik hou een administratie bij van afgehandelde verzoeken. Je hebt te allen tijde het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens als je vermoedt dat ik je persoonsgegevens op een verkeerde manier gebruik.

Inzage en correctie

Je hebt natuurlijk altijd inzage in je persoonlijke gegevens en niet alleen inzage, je mag het natuurlijk ook laten corrigeren of verwijderen. Wil je dat ik iets met je persoonsgegevens doe? Neem dan even contact met me op en ik help je zo snel mogelijk verder.

Wijzigingen in het privacybeleid

Ik behoud te allen tijde het recht om het privacybeleid te wijzigen. Op deze pagina vindt je echter altijd de meest recente versie. Als het nieuwe privacybeleid gevolgen heeft voor de wijze waarop ik reeds verzamelde gegevens met betrekking tot jou verwerken, dan brengen ik je daarvan per e-mail op de hoogte.

Klachten

Ik wil je er op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Contact opnemen

Heb je na het lezen van deze pagina nog vragen of opmerkingen? Schroom dan niet maar neem contact me op. Hieronder vind je nogmaals mijn bedrijfsgegevens:

Logo Anna-Webdesign
Anna-Webdesign
Meppelsingel 7
1324CP Almere

036 841 49 79
www.anna-webdesign.nl
info@anna-webdesign.nl

KvK: 51.91.49.64
BTW: NL 1998.59.383.B01