Werkwijze websites maken

Je hebt besloten dat je door mij een website wilt laten maken, helemaal leuk! Hoe gaan we dan te werk? We hebben dan al een prijs afgesproken en vooraf factureer ik 1/3 van het totaal bedrag.

Opgeruimd bureau met laptop, pennen, plant en een kop koffieNa betaling ga ik aan de slag en ik start met het maken van een ontwerp. Dit doe ik in Photoshop. Ik stuur je mijn eerste idee op en dan hoor ik graag jouw ideeën over het ontwerp.

Wat vind je mooi, wat vind je minder mooi, wat zou je anders willen zien. Met deze feedback ga ik dan weer aan de slag en dan krijg je een nieuw ontwerp van mij binnen. Op deze manier gaan we door tot je helemaal tevreden bent met het ontwerp.

Ik ontwerp meestal alleen de homepagina en als die klaar is begin ik met bouwen. Sommige klanten willen liever van alle pagina’s een ontwerp, dat is natuurlijk ook mogelijk maar kost wel wat meer tijd.

Domeinnaam en hosting

Wanneer het ontwerp klaar is en je bent tevreden dan ga ik starten met het bouwen van de website. Om dit te doen heb je een domeinnaam en webhosting nodig. Dit is iets wat je zelf kunt regelen maar daar kan ik je ook altijd bij helpen.

 Esmero.nl logoIk raad altijd aan om de hosting en domeinnaam af te nemen bij Esmero.nl, hun ‘Budget go pakket’ is vaak al voldoende om mee te starten. Voor de hosting & domeinnaam hoef je dus in eerste instantie niet meer dan 30 / 40 euro per jaar kwijt te zijn. Kost het bij jou veel meer? Dan raad ik echt aan om over te stappen. Zo gepiept en scheelt je vaak een hoop geld.

De website bouwen

WordPress logoAls ik alle gegevens van je binnen heb gekregen ga ik starten met het bouwen van de website. Ik installeer WordPress en de belangrijkste plugins. Dan ga ik starten met bouwen. Ik bouw de website eerst alleen voor de desktop computers en als dat klaar is laat je de eerste versie zien. Vaak komen er dan toch nog wat wijzigingen en als deze ook gemaakt zijn en je tevreden bent dan ga ik aan de slag met het responsive maken van de website.

Met het responsive maken zorg ik ervoor dat de website goed te zien is op verschillende formaten beeldschermen. De website zal er dus op de tablet en op de telefoon ook goed uit komen te zien.

Afronden

Website afgerondBen je tevreden en is de website helemaal klaar? Dan stuur ik je een kleine handleiding zodat je in de toekomst zelf teksten aan kunt passen. Heb je een webshop laten bouwen? Dan laat ik je ook weten hoe je producten kunt wijzigen en toe kunt voegen.

Wil je dit trouwens liever uit handen geven dan kan dat ook, voor mij is het vaak een fluitje van een cent om teksten en producten te plaatsen.

Wanneer de website klaar is en jij tevreden bent gaan we de website online zetten. Daarna stuur ik je de laatste factuur met het resterende bedrag en kun je aan de slag gaan met je website :)!

Alle gegevens

Waar sommige bedrijven zelf de website in beheer houden en alleen een account maken voor de klant doe ik dat niet. Je krijgt van mij alle gegevens en rechten die je wilt hebben. Geen gedoe, gewoon transparant!

Meekijken tijdens de werkzaamheden

Sinds kort heb ik iets nieuws bedacht! Voor de mensen die benieuwd zijn wat er achter de schermen gebeurd heb ik nu een mogelijkheid om mee te kijken! Check deze pagina voor meer informatie.

Vragen?

Heb je nog andere vragen of opmerkingen? Neem dan gewoon even contact met me op en dan probeer ik je snel verder te helpen.

Hand met getekende envelopjes

Offerte aanvragen

Wat voor offerte wil je aanvragen?

Gratis oriëntatie gesprek

Geen idee waar je moet beginnen?
Heb je eerst wat vragen?
30 minuten
Gratis oriëntatie gesprek

Laatste review

"Vanaf dag 1 was het contact goed en ik werd continue op de hoogte gehouden van de voortgang. Hierdoor konden we zeer efficient tussentijdse aanpassingen bespreken..."

Lees hier het complete review
Algemene Voorwaarden | Cookie verklaring | Privacy statement