Een website bouwen – Waar ga je mee werken?

Dus je hebt een domeinnaam en de webhosting geregeld. Dan moet je je gaan afvragen hoe je de website wilt bouwen. Dit kan op vele verschillende manieren – ik weet ze ook niet allemaal – dus ik behandel maar een aantal opties.

Je kunt de website helemaal vanaf 0 opbouwen. Dan schrijf je je eigen HTML codes, CSS codes, PHP codes noem maar op. Hiervoor is het wel noodzakelijk om de meeste codes onder de knie te hebben. De website vanaf 0 opbouwen is een tijdrovende bezigheid en waarom zou je het wiel opnieuw uitvinden als dit al gedaan is voor je?

Mijn voorkeur ligt bij het gebruik van een {qluetip title=[CMS-systeem]}

CMS Systeem

Dit zijn systemen die je gemakkelijk (en meestal gratis) op het domein kunt installeren. Met dit systeem kun je gemakkelijk een website beheren zonder de HTML, CSS en PHP kennis. {/qluetip}. Dit is systeem waarmee je met niet al teveel kennis al snel een basis website kunt maken.

Er zijn vele soorten CMS systemen zoals Joomla, WordPress en Drupal. Voor het bouwen van een webwinkel heb je ook vele soorten systemen zoals: Magento, ZenCart, en Opencart.

Dat wil trouwens niet zeggen dat je met Joomla en WordPress geen webwinkels kunt maken. Deze CMS systemen hebben hun plugins die gebruikt kunnen worden zodat de website ook een webwinkel word.

Dit zijn opensource cms systemen, deze kun je dus gratis downloaden en gebruiken. Er zijn wel modules – extensies en plugins die geld kunnen kosten.

WordPress is het CMS systeem dat ik aanraad om te gebruiken als je een starter bent. Het is een populair systeem dus als je tegen problemen aan loopt is er veel support online te vinden.

Als je een CMS systeem hebt uitgekozen wat bij jou website past dan moet je het CMS systeem installeren op je domein. Dit kan ook op verschillende manieren.

In een volgend blog zal ik daar meer over schrijven:

Website bouwen – Installatie WordPress

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Offerte aanvragen

Wat voor offerte wil je aanvragen?

Gratis oriëntatie gesprek

Geen idee waar je moet beginnen?
Heb je eerst wat vragen?
30 minuten
Gratis oriëntatie gesprek

Laatste review

"Vanaf dag 1 was het contact goed en ik werd continue op de hoogte gehouden van de voortgang. Hierdoor konden we zeer efficient tussentijdse aanpassingen bespreken..."

Lees hier het complete review
Algemene Voorwaarden | Cookie verklaring | Privacy statement